lauantai 13. kesäkuuta 2009

Last Stop This Town


Vaikka San Diego on älyttömän lähellä Meksikon rajaa, vasta neljännellä Kalifornian-matkallani vuonna 2007 kävin ensimmäistä kertaa Meksikossa (tällä reissulla sisko ei ollut mukana).

Rajan yli Meksikon puolelle pääsee hetkessä ilman sen kummempia tullimuodollisuuksia, mutta takaisinpäin tuleminen onkin sitten jännempi juttu - auto tutkittiin läpikotaisin, passit syynättiin ja tivattiin syitä, miksi Meksikossa oli käyty. Ongelmitta kuitenkin takaisin USA:n puolelle päästiin.

Tijuana on ensimmäinen kaupunki, joka Meksikossa tulee vastaan. Ei mielestäni kovinkaan viehättävän tuntuinen paikka... Onneksi kuitenkin heti Tijuanan ulkopuolelta löytyy muutakin mielenkiintoista kuin halpa alkoholi, mieletön määrä turisteja ja kaaosmainen liikenne. Tijuana jäi siis reissullani aika pikaisesti taakse, ja parin päivän lomanviettopaikka Ensenadan ja Rosariton välissä oli todella iloinen yllätys. Hiekkarantaa riittää kilometreittäin, ja pilviselläkin ilmalla ei ollut ongelmia viihtyä söpössä hotellissa. Vaikka paikka oli erittäin kaunis kaikin puolin, parin tunnin ajomatkan aikana maisema ei ollut varsinaisesti henkeäsalpaavan upeeta, vaan oikeastaan aika rujoa. Keskeneräisiä rakennuksia pitkin rantaviivaa (näytti lähinnä siltä, että ovat vuosia olleet rakenteilla), tienvierissä paljon roskia... Joka tapauksessa, vaikka maa ei tämän parin päivän vierailun aikana näyttänyt pelkästään parhaita puoliaan, uskon, että Meksiko olisi pidemmän vierailun arvoinen kohde. Syyksi riittää yksinkertaisesti - maailman paras ruoka!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti