maanantai 8. kesäkuuta 2009

Pork and Beans

…on aika kaukana meidän molempien lempiruoasta, joka on sushi! (taitaa olla aika monen muunkin lemppariruokaa!) Monia vuosia kävimme syömässä sushia ainoastaan ravintoloissa, ja aina harmitti kun ei oikein raaskinut tilata tarpeeksi syötävää – jäi nälkä ja lisäksi oli vaikea päättää, mitä sitä oikein tilaisi, kun ei menuista oikein tuntunut mitään ymmärtävän… Kuukausien ajan puhuimme, että pitäisi itse tehdä sushia, mutta jotenkin sen aikaan saaminen oli todella vaikeaa. Eräänä viikonloppuna asiasta tarpeeksi innostuneena suuntasin Tokyokaniin tarvikeostoksille ja Stockan herkkuun kala- ja riisiostoksille. Hyvät ainekset saatiin helposti kasaan (tonnikalaa ja lohta ostin kyllä aivan liikaa), ja susheista tulikin todella hyviä. Aikamoista säätämistä touhu aluksi oli, mutta sen arvoista – hauskaa oli ja paras palkinto oli huippuillallinen omassa keittiössä! Muutamaan kertaan talven mittaan harjoiteltiin kotona pienellä kaveriporukalla, mutta ei mennyt kovinkaan kauaa, kun äiti vaati meitä kokkaamaan heille sushi-illallisen. Teimme työtä käskettyä. Illasta tuli mahtava – käytiin porukalla hakemassa raaka-aineet, ostettiin hyvää viiniä sushin kylkeen (ja tietysti sakea!), kokkauksessa meni muutama tunti, mutta jälleen kerran, omin käsin rullattu sushi oli enemmän kuin vaivan arvoista! Illallisporukassamme oli tuolloin seitsemän henkeä, ja takuuvarmasti jokainen sai syötäväkseen ihan niin monta sushia kuin itse halusi. Ja kun tässä vaiheessa olimme jo oppineet ostamaan riittävän määrän (ei siis tarvita kilokaupalla kalaa…) raaka-aineita, tuli kauppalaskustakin pieni ruokailijoiden määrään nähden.

On jännä mennä syömään sushia ravintolaan nyt kun olemme sitä itsekin tehneet. Annoksia tarkkailee ihan toisella silmällä – sitä ottaa vaikutteita ja miettii, mitä voisi itse tehdä paremmin – tai sitten toisinpäin, sitä miettii että kyllä ne mun omatekemät sushit on paljon parempia kuin nämä :)

Ihan toinen aihe onkin sitten ero simppelien suomalaisten ja amerikkalaisten mehevien ja majoneesipitoisten, mutta herkullisten sushien välillä. Mutta tästä varmasti lisää kesän mittaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti